Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie


De specialist op het gebied van Voeding en Kanker

Voor patiënten

Wat kan een oncologiediëtist voor je doen? Dat lees je hier. Er wordt antwoord gegeven op veelgestelde vragen. En je kunt ervaringen van andere patiënten lezen.

Lees meer >

Voor professionals

Professionals kunnen hier informatie inwinnen. Onder andere wanneer een oncologiediëtist nodig is. Welke adviezen kan ik, als professional, zelf geven.

Lees meer >

Vind een oncologiediëtist

De verwijsgids kanker helpt je bij het vinden van een diëtist bij je in de buurt.

Naar de verwijsgids >

Over LWDO

De LWDO bestaat uit in oncologie gespecialiseerde diëtisten. Onze missie is het optimaliseren van de voedingszorg op het gebied van oncologie.

Lees meer >

Nieuws

Handboek Voeding bij kanker

Dit handboek gaat uit van feiten en ervaring waarbij de nieuwste inzichten meegenomen zijn. Het is van groot belang voor de ondersteuning van patiënten tijdens en na de behandeling van kanker.

Meer informatie over het handboek

Voor wie is het handboek:

Dit handboek geeft een overzicht van de huidige kennis over voeding bij kanker, de voedingsproblematiek en de mogelijkheden om goede zorg te verlenen. Het is in de eerste plaats bedoeld voor de (oncologie)diëtist. Maar omdat goede voedingszorg multidisciplinair is en de zorg voor de voedingstoestand ook hoort tot het professionele handelen van de arts, verpleegkundige, fysiotherapeut en andere paramedici, is dit handboek ook voor hen bedoeld.

De redactieleden van het handboek:

Lees hier de uitgebreide informatie >>

De LWDO werkt samen met

De LWDO is een erkend netwerk van

Logo Nederlandse Vereniging Diëtisten

Contactformulier

12 + 5 =